2οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας

Απόλυτα πετυχημένη η διεξαγωγή των 2ων Αγώνων Επιχειρηματολογίας του «ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τους μαθητές και τις μαθήτριες Λυκέιου, που κλήθηκαν να απαντήσουν με επιχειρήματα στο θέμα των φετινών Αγώνων « Ευθανασία, δικαίωμα του ανθρώπου ή όχι;», σε μία διαδικασία δομημένης αντιπαράθεσης, άρτια οργανωμένη.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Σαμιωτάκης.

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, στην ομάδα του ‘Ναι’ και στην ομάδα του ‘Όχι’, απάντησαν στις ερωτήσεις των κριτών Δρ. Κρικώνη Ιωάννη, κοινωνιολόγο, κ.Κανελλάκη Μαρτίνο, χειρουργό οφθαλμίατρο, κ.Χαμουζά Αναστάσιο, νομικό και υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κ.Τσιρέβελο Νικόλαο, Δρ. Θεολογίας. Επιπρόσθετα, η κάθε ομάδα κλήθηκε να απαντήσει σε μία ερώτηση η οποία τέθηκε από την αντίπαλη ομάδα. 
Οι κριτές, έγκριτοι επιστήμονες ο καθένας στον κλάδο του, έκριναν την κάθε ομάδα με βάση τις ικανότητες των μελών της στην επιχειρηματολογία και την ικανότητα τεκμηρίωσης των θέσεών τους. 
Οι μαθητές μετά από μακρόχρονη προετοιμασία επί του θέματος, ανταπεξήλθαν με ευχέρεια και άνεση στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν και επέδειξαν τις ικανότητες κριτικής ανάλυσης και σκέψης. Μέσα από τη διαδικασία αναδείχθηκε το σημαντικό στοιχείο της συλλογικότητας, καθώς οι υψηλές επιδόσεις των μαθητών δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά προϊόν συλλογικής προσπάθειας . 
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των κριτών επικράτησε η ομάδα του ‘Ναι’ στην Ευθανασία ως δικαίωμα του ανθρώπου.

Leave your comments

Comments

Load More